WK slogan "Alles in ťťn Ritme"

  
WK 2014 Voetbalschema | Voorronde WK Brazilie >>

Amsterdam, 12 mei 2010 |'All in one rhythm', alles in ťťn ritme. Zo luidt de officiŽle slogan van het wereld-kampioenschap voetbal dat in 2014 wordt gehouden in BraziliŽ. Dat hebben de organisatie en de wereld voetbalbond FIFA gisteren in het Braziliaanse Sao Paulo bekendgemaakt

De kreet werd onthuld in aanwezigheid van de Braziliaanse oud-internationals Ronaldo en Bebeto. De FIFA noemde de gebeurtenis een 'belangrijke mijlpaal op weg naar het WK'. Volgens secretaris-generaal Jerome Valcke moet de slogan fans bijeenbrengen voor een 'uniek Braziliaans feest'. In het Portugees, de voertaal in BraziliŽ, luidt de kreet: 'Juntos num so ritmo'.

Het motto is bedacht door het Braziliaanse reclamebureau Aktuell en werd gekozen uit 26 verschillende strijdkreten, aangeleverd door zes reclamebureaus die tot de shortlist waren doorgedrongen. De slogan van het in Zuid-Afrika gehouden WK 2010 luidde: 'Ke Nako. Celebrate Africa's Humanity'. Vier jaar eerder, bij het in Duitsland georganiseerde WK, was de slagzin: 'Die Welt zu Gast bei Freunden' [bron volkskrant].

 

Hierboven een promotie film over de slogan van WK 2014 Brazilie:

"All in one rhythm" / "Juntos num sů ritmo"  [bron: Youtube]

 

Historie van het WK van 1930 tot nu   De geschiedenis van het WK
Het toernooi vond voor de eerste keer plaats in 1930 in Uruguay. Een van de redenen dat Uruquay het WK kreeg toegewezen was dat de organisatie alle reis en verblijkkosten vergoeden van alle deelnemende landen. De boorreis van 14 dagen schrok heel veel ploegen af om naar de eerste WK af te reizen'. Nederland deed voor het eerst mee in 1934. Meer WK geschiedenis Historie van het WK: van 1930 tot nu!
 
Feitjes en leuke WK weetjes!   WK weetjes en feitjes
Nederlands Elftal verliest in 1974 en 1978. Voor het eerst in de WK-geschiedenis verliest een land twee opeenvolgende finales. Pele is de jongste speler ooit (op het wk toernooi in 1958) totdat de 17 jarige  Norman Whiteside uit Noord Ierland in 1982 debuteert op het WK. Toch blijft Pele de jongste doelpuntenmaker op het WK... Lees meer over WK feitjes WK feitjes, leuk om te weten
     
Fantastisch land: Brazilie!   Brazilie: een fantastisch land!
BraziliŽ is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste ter wereld (alleen Rusland, Canada, de VS en China zijn groter.Het klimaat in BraziliŽ wordt voor het grootste deel gekenmerkt als een tropisch regenwoudklimaat. Maar omdat BraziliŽ ontzettend groot is, kent het land meerdere klimaatsoorten. Lees meer over Brazilie Fantastisch land: Brazilie!
  

Copyright Brazil-2014.nl  - Partner van DannHensums.com

 

Home WK nieuws Oranje Winkel Linken Mailbox 

 

 

WK 2010

EK 2012

WK 2014

EK 2016

WK 2018

WK 2022

 

 

 

Hosted by:
Argeweb Hosting