Speelstad Porto Alegre | Estadio Beira-Rio

 

  
WK 2014 Voetbalstadions

Porto Alegre is gelegen in een pittoreske omgeving, aan de oever van de rivier de Guaiba.  Het stasion Estadio Beira-Rio is de thuisbasis van Internacional, de stadsaartsrivaal vanGremio. Het stadion is de ontmoetingsplaats van vele spannende stadsderby’s en niet minder dan vier Copa Libertadores finales. De grootste voetbalstadion in het zuiden van Brazilië heeft de bijnaam "De Reus van Beira-Rio” werd geopend in 1969 en heeft de officiele naam ‘Estadio Jose Pinheiro Borda’.

Estadio Beira-Rio | Porto Alegre

Estadio Beira-Rio|Porto Alegre

De kosten voor de vernieuwing van het stadion is door de club zelf betaald uit het programma Giante para Sempre (een Giant voor altijd). Het belangrijkste onderdelen van de renovatie is de installatie van een innovatieve metalen dak en de vernieuwing van de tribune.

Het stadion is opgeleverd met een capaciteit van 50.287 zitplaatsen en de speelstad voor vijf wedstrijden van WK 2014, waaronder een ronde van de beste 16.

Weer in Porto Alegre

Porto Alegre heeft ieen subtropische klimaat. De neerslag gedurende het jaar hoog en verdeeld over het hele jaar. De zomer laat vaak temperaturen zien van boven de 32 ° Celsius in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor kan het vaak benauwd aanvoelen. De winter (onze zomer) is zacht, winderig en zeer veranderlijk.

 

Copyright Brazil-2014.nl  - Partner van DannHensums.com

  

 

 

 

WK 2010

EK 2012

WK 2014

EK 2016

WK 2018

WK 2022

 

Hosted by:
Argeweb Hosting