Oranjefeesten in Amsterdam

  
Oranjefeesten in Amsterdam >>

Amsterdam | Radio 538, met 2 andere partijen hebben bij de gemeente Amsterdam verzoek ingediend om grootschalige evenementen te organiseren tijdens het EK voetbal. Dat bevestigde de gemeente vrijdag 25 mei 2012.

Mocht het Nederlands elftal de poulewedstrijden overleven, dan willen aanvragers de wedstrijden van het Nederlandse elftal op grote schermen uitzenden. Het gaat om de locaties Museumplein, Westergasfabriek en Strand Zuid. Naast het showen van de wedstrijden op een megascherm wil de zender ook bekende artiesten laten optreden.

De lobby van de ‘tegenstanders’ van het feest op het museumplein is groot. De bewoners rond het Museumplein hebben bij burgemeester Van der Laan gesmeekt om ook een eventueel EK-feest niet toe te staan op het plein. Dat zou het derde grootse evenement op rij zijn dat zou worden afgeblazen.

Of de bewoners weer hun zin krijgen is de vraag. Een woordvoerder van de burgemeester liet weten dat zij Radio 538 een ervaren partij vinden omdat het evenement tijdens het WK 2010 ook niet voor grote problemen heeft gezorgd.

Kleinschalig                             

Kleinschalige feesten organiseren mag wel. De horeca in Amsterdam mogen tijdens het EK grote schermen plaatsen als Nederland de kwartfinales haalt. Dat heeft burgemeester Van der Laan besloten. Voor het plaatsen van de megaschermen moeten ondernemers voldoende veiligheidsmaatregelen hebben genomen, moet de toegang gratis zijn en moet er voldoende gratis drinkwater zijn.

Tijdens de groepswedstrijden mogen de cafés kleinere televisieschermen op de terrassen plaatsen, maar alleen stringente voorwaarden. Op het terrassen mag dan geen alcohol worden verkocht. Daarnaast moeten de tv's gericht zijn op het terras, zodat mensen op de openbare weg niet mee kunnen kijken.

De huidige regels zijn vrijwel identiek aan de regels tijdens het WK in 2010. Ook toen konden voetballiefhebbers ook vanaf de kwartfinales de wedstrijden op enkele megaschermen in Amsterdam bekijken.

 
Feesten in Charlov Oekraine  >>
Oranjefeesten in Charlov
De drie groepswedstrijden speelt Oranje in Charlov en uiteraard organiseren de supportersclub-oranje.nlen de KNVB, op de wedstrijddagen een Oranjefeest. Dit keer zal het Svobody Square de plaats van handeling zijn! Op dit plein, dat 22.250 m2 groot is, passen zo’n 45.000 supporters. Naast tienduizenden supporters van de spelende landen zullen ook vele mensen uit Oekraïne de feesten bezoeken. Lees meer De 13e man van Oranje
 
EK kaarten 2012 >>
EK kaarten naar Charlov
Ook Corendon heeft te veel hotels ingekocht is.  Zo’n 300 hotels per wedstrijd en er zijn nog maar heel weinig verkocht. Per 28 mei 2012 is Corendon (in overleg met de hotels) overgegaan om de package deals tegen dumpprijzen aan te bieden. Een mooie kans als je geen 3 daagse busreis wilt! Ook de officiële ‘licensed tour operator’ van het EK, Kras heeft package deals die dicht bij de tarieven van Corendon zitten. Meer informatie EK kaarten 2012
 
Het Oranjenboekje 2012 is weer uit!
Oranje boekje is weer uit!
Ook dit jaar geeft de Nederlandse overheid een Oranjeboekje uit met daarin de belangrijke do's en don'ts voor supportersdie komende zomer afreizen naar Polen en Oekraïne. Het Oranje Boekje is uitgegeven door de Nederlandse ambassades in Polen en Oekraïne en is in samenwerking met de KNVB en de Supportersclub Oranje gemaakt Lees meer Oranjeboekje >>

 

Copyright Polska 2012.nl  - Partner van DannHensums.com

 

 

 

 

 

 

 

WK 2010

EK 2012

WK 2014

EK 2016

WK 2018

WK 2022

Hosted by:
Argeweb Hosting